Tibet

Nyheter från och om världens tak

Alternativ resa till Tibet?

Under det senaste årets oroligheter så har reseförbud rått i Tibet, mycket har med stormakten Kinas utspel att göra. Munkar bränner sig till döds i protest mot Kinas regering som styr det lilla landet med järnhand. Detta har gjort att det som tidigare har varit rik på turismen nu saknar en hel del inkomster och går på knäna. Dessutom är det en hård miljö att besöka för de turister som faktiskt törs ta sig upp för bergen och in i det förbjudna landet. För den som vill uppnå en liknande storslagen utsikt men med mindre risker kan följa en lista över länder med mindre hårda inreseregler:

  • Nepal, för att komma närmast Tibet både fysiskt och i utsikt så är Nepal ett resmål som kan locka, tänk på att landet ligger högt över havet likt Tibet och kan göra det svårt att inta syre.
  • För den som istället satsar på att åka till Sydamerika kan också uppleva landskap liknande det i Asien, Costa Rica är ett populärt resmål med höga berg och djupa dalar. Här kan man bada i vattenfall och besöka kringliggande öar för utflykter. Costa Rica resor är inte alls lika svårt att hitta som andra i exempelvis Asien där det råder förbud och hårda regler.
  • Island har ett spännande landskap med alla vulkaner och gejsrar, något som kan locka många helt enkelt.