Tibet

Nyheter från och om världens tak

Att se världen

Att se världen gör vi inte varje dag – även om vi så tror det: vi går upp och äter frukost och far till våra jobb för att sedan komma hem, läsa tidningen, kolla på nyheter och kanske till och med hinna med en film innan vi går och lägger oss. Men, vi gör detta med oftast stängda ögon. Ibland kommer det in lite ljus som får oss att tänka till, att reflektera. Men, för att verkligen se världen så måste vi bege oss ut i den för att verkligen leva och se den med våra egna ögon och inte genom en skärm eller på en pappersbit. Och du kan fara till London på en weekend för att göra det. Eller resa till Mauritius om det skulle locka mer. Eller, eller så kan du bege dig till Nepal och få kontakt med din andlighet och bestiga bergskedjan Himalaya.

Trekking

Trekkens gradvisa stigning innebär gott om tid till acklimatisering och därmed liten risk för höjdsjuka. Vandringen, som alltså tar 8-10 dagar tur och retur, bjuder på vackra vyer, storslagna rhododendronskogar, snö, is, glaciärer och sherpakultur. Längs Langtangleden finns gott om lokala värdshus där du kan sova och äta.”

Detta är ett citat hämtat ur SvDs reseskribent där du även kan finna många bra tips om vad du br tänka på. För när du ska vandra i bergen så gäller det att veta vart du ska, hur lång tid det kommer att ta och vad det krävs för din kropp att klara av detta äventyr. För, när du kommer upp över 3500 meter över havet så är vi inte lika kaxiga med vår andning och då är det bra att veta hur vi ska reagera.

Här får du en helt annan kontakt med naturen och dess befolkning som bor intill bergskedjan och du kommer garanterat komma hem som en rikare människa.