Tibet

Nyheter från och om världens tak

Dåliga förbindelser till Arlanda

Trots att Arlanda utgör en central del i svenskarnas resande så finns det en hel del att önska om förbindelserna dit. Trots alla tåg som går från centrala Stockholm så uteblir dessa för de som bor några kilometer från Arlanda. Det blir dessutom en dyr historia för den som vill köpa en biljett med de speciella tåg som går ut dit från T-centralen. Satsningar har gjorts på pendeltågen och detta har underlättat för de som bor i södra delar av Stockholm. Däremot är det fortfarande de som bor Norr om Stockholm och i Län runt om som blir ståendes när tåget inte kommer.

arlanda flygplats

Arlanda är ofta en central plats att resa från just för svenskar. Därefter kan man ofta mellanlanda i andra städer, men just Arlanda är en startpunkt för många. Är det dags för drömresan till Tibet så vill man slippa krångel. Det är bekvämt för den som bor i centrala Stockholm att resa till Arlanda när det finns ett flertal olika sätt att ta sig till flygplatsen. Ett sätt är att ta Arlanda Express som endast tar 20 minuter från T-centralen, ett annat är Pendeltåget eller Flygbussarna som båda tar cirka 45 minuter att åka med in. Det finns också SJ:s tåg som går den sträckan och den är oftast lika snabb som Expresståget, dessutom är den billigare. Problemet är dock att den inte går lika ofta och långt ifrån alla tåg går så tidigt som man ofta behöver.

Lösningen på problemet

Det kan verka vara ett omöjligt problem att lösa, det är dock enklare än vad man tror. För att ha tillgång till alla bra resalternativ så är det en bra idé att se över möjligheterna till att övernatta i Stockholm. www.hotellstockholmcentral.se ger dig dem bästa alternativen för hotellboende i närheten av centralen. De flesta hotell är bra på att skriva ut om de har tidig frukost då många vill ha det innan de ska flyga. Den bästa förbindelsen är dock om man vill bo på Arlanda. Här finns det flera olika prisnivåer och standards för alla sorters hotellgäster. Allt från vandrarhem till exklusiv lyx finns att tillgå. Exempel på boende innan avresan till Tibet:

  • För den som önskar att bo på ett vandrarhem så är det ett måste att bo på STF Jumbo Stay. Det stora flygplanet har gjort sin sista färd i luften och istället har det blivit ett tillhåll för resenärer som vill bo billigt. Här kan man dela rum med andra och frukosten serveras redan klockan 5 på morgonen.
  • Absolut närmast flygplatsen kommer du som bor på Radisson Blu SkyCity, hotellet är beläget mellan terminal 4 och 5 och är bara gångavstånd till incheckningen.
  • Lyxigaste hotellet finner ni i Clarion Hotel Arlanda Airport. Hotellet har fått bra omdömen från boende och frukosten är ett av de största plusen som gästerna upplevt.

Det är bara tre av alla hotell som går att checka in på i närheten av Arlanda, fördelen här är att man har nära till flygplatsen och slipper tänka på transport från och till flygplatsen. Något som kan bli otroligt stressigt. Hemresan kan likaså bli problematisk och därför kan det vara skönt att bara checka in på hotellet direkt man landar och sova ut.