Tibet

Nyheter från och om världens tak

Ett minne för livet

Att resa till, och upptäcka, Tibet blir för de flesta en resa som sticker ut bland alla andra och som man kommer att minnas länge. Landet skiljer sig på så många sätt från vårt eget och naturen är fantastisk. Bokar man en resa med lite framförhållning, behöver den heller inte bli så dyr som man kanske har trott.

Leta efter kampanjer

Tänker man att respengarna räcker längre och leder till fler platser att besöka, om man bokar resor till lägre priser och letar efter de erbjudanden som faktiskt finns är det på nätet som man ska kolla. Hos http://www.kampanjjakt.se/kategori/resor-hotell hittar man kampanjkoder och rabatter till många av de resor och hotellkedjor som finns ute i världen. Ett perfekt alternativ om man vill besöka mer speciella platser som man inte har varit på tidigare.

Med hela världen under sina fötter

Med världen som sin arbetsplats har sportjournalisten Fredrik Sörensson rest runt i hela världen. Resultatet efter många år på resande fot och blivit till en resbok med syftet att inspirera fler svenskar till att resa ut och upptäcka världen. Tibet visade sig bli en av de stora favoriterna. Så här berättar Fredrik själv om sina resor och sin bok:

”– Jag har tagit alla bilder i boken själv och materialet är uppsamlat under sju år. Då bilderna från min Kubaresa blev exceptionellt bra har det kapitlet fått större utrymme.

Påskön, Kuba, Rio de Janeiro, Senegal, Zanzibar, Berlin, Island, Laos, Tibet och Sri Lanka betas av på bokens 128 sidor.

– Bästa resmålet ur helhetssynpunkt är Sydostasien och framför allt då Thailand. Det är trevliga människor, härligt väder, god mat, bra kommunikationer och vettiga priser. Landet har bra infrastruktur och man vet vad man får. Men rent upplevelsemässigt är det inte mycket som slår Mongoliet och Tibet – det var en häftig upplevelse.”