Tibet

Nyheter från och om världens tak

Flyg billigt till Tibet

Tibet är ett vackert land som fler personer borde få chansen att uppleva. Intresserad av att uppleva något helt nytt, bortom de klassiska stränderna och solstolarna? Sök efter billiga flyg på nätet och ta chansen att upptäcka ett land utöver det vanliga med en häpnadsväckande historia.

Vad som skiljer ett så kallat lågprisflygbolag mot ett flygbolag som inte klassas som lågpris, är idag inte längre lika lätt. Gränserna har suddats ut allt mer, men som en grund för vad som kan anses vara ett lågprisbolag kan man stödja sig på denna definition:

”Gränsen mellan traditionella, nationella flygbolag som SAS eller Lufthansa och lågprisbolag som Ryanair och Norwegian har blivit otydligare med åren, ofta för att de traditionella bolagen börjar tillämpa idéer från lågprisflyget, som att ta betalt för bagage och mat. En enkel definition av lågprisflyget är att det är bolag som flyger relativt korta sträckor, från en punkt till en annan, inom en viss region utan att erbjuda någon service utöver själva transporten. Inom lågprisflyget finns ingen transfer och bolagen transporterar inte din väska från ett flyg till ett annat. Lågprisbolagen saknar i regel också bonusprogram, även om undantag finns.”

Några enkla tips för en billigare resa

Några enkla och grundläggande tips för att lyckas resa billigare, oavsett vilket flygbolag man reser med är saker som att kontrollera vilka flygplatser som du kommer till när du ska växla flyg och flygbolag mitt i resan.  Priserna som först anges vid bokningen, är i de flesta fall inte det slutgiltiga priser. Avgifter tillkommer, som gör att det inte är en självklarhet att det som först verkat som det billigaste alternativet också kommer att vara det när bokningen är genomförd. Kontrollera och jämför därför alltid de slutgiltiga priserna vid en jämförelse, för att få en så korrekt uppfattning som möjligt.