Tibet

Nyheter från och om världens tak

Gör dig redo inför resan

Innan man checkar in på flygplatsen och beställer in en stor stark för att lugna sina nerver är det en hel del som behöver fixas, förberedelser som ska göras, papper som ska läsas igenom, sprutor som eventuellt ska tas och så vidare. I den här artikeln ska vi se närmre på ett par saker som är viktiga att göra och ta reda på innan man reser någonstans, och du får även ta del av ett par smarta pack-tips!

Alltid redo!

Något av det första man bör göra, till och med innan man bokar sina flygbiljetter, är att kolla upp huruvida man behöver ha visum eller ej för det land man ska besöka. Vill man exempelvis resa till Tibet kan det bli lite komplicerat, i och med att det politiska klimatet hela tiden förändras och därmed också lagar och regler. Därför är det viktigt att leta reda på uppdaterad information kring pass- och visumregler inför sin resa. Just nu gäller att man måste ha ett kinesiskt visum för att kunna resa in i Tibet, men det kan lika gärna ändras imorgon så se som sagt till att ha uppdaterad information inför din resa. Nästa sak som är viktigt att kontrollera är om det är några särskilda vaccinationer som rekommenderas för de som ska resa till ett visst land. En resa till Tibet innebär ganska många vaccinationer, bland annat för Hepatit A och B. För en komplett lista, konsultera din vaccinationscentral. För att sedan kunna njuta på din semester och helt släppa vardagens bekymmer och alla tankar på ”hemma”, är det smart att se till att man har ett bra larmsystem i sitt hus. Det skyddar mot eventuella inbrott, och är en bra garanti för att kunna koppla av. Svenska Alarm har utvecklat en tjänst som gör att man kan kontrollera säkerhetskamerorna och larmet med hjälp av sin smartphone, så du kan med andra ord ligga på en strand eller klättra i ett berg och samtidigt ha koll på att allt är lugnt där hemma. Klicka dig in på hemsidan för att läsa mer.

Som en avslutning följer här en liten checklista på saker som kan vara bra att ha med sig i resväskan, men som man kanske inte alltid tänker på:

 

  • Ficklampa. Strömavbrott hör nästan till vanligheterna när man reser utomlands, inte minst till Tibet, så en ficklampa är en bra investering och ett ljus i tunneln!
  • Myggnät. Perfekt när du reser i myggfyllda områden.
  • Öronproppar. Skyddar mot såväl partyljud som högljudda snarkningar.
  • Adapter. Det vore ju tråkigt om du inte kunde ladda din iPhone eller ansa mustaschen på hela semestern, inte sant?