Tibet

Nyheter från och om världens tak

Hälsoresa i buddhismens tecken

Idag är det inte helt ovanligt för en nordisk person att åka på en hälsoresa. Med det menas att man tar tid till att läka och finna sig själv. Detta gör man genom att åka mot det förlovade landet Tibet. Här kan man besöka de buddhistiska munkarna, testa på riktig yoga och vandra i de kända vandringslederna i bergen. Att åka hit på semester innebär ofta en hel del mer arbete och obekvämt än vad man ursprungligen trott. Därför kan man gå ut för resan på ett annat sätt och ge sig ut på en äkta hälsoresa.

Att gå på SPA, att få fötterna städade av små fiskar eller att få ha en ansiktsmask i ansiktet gjord av fågelskit är nog vad många faktiskt kan se föregås på en hälsoresa. Men det finns andra resor som man kan göra likaväl och få återhämta sig och finna energi, men med visst arbete bakom, låter det konstigt? Vi talar givetvis om att åka till Tibet och få leva på ett sätt som man kanske inte visste fanns. Beroende på hur läget ser ut i Tibet och om inresningsförbudet hävs av Kina. Det kan då vara en av de mest fantastiska platser att åka till. Tänk på att ha lösa och lediga kläder när ni ska bege er hit, för att klättra och vandra står helt klart på listan. På www.stylepit.se kan du hitta din nya stil för hälsoresan, som tur är så är just urban djungel väldigt hett och i det ingår shorts, snygga sandaler och lösa tunna tröjor. Tänk på att ha lössittande byxor som man kan röra sig fritt i så en hälsoresa i Tibet kan innebära en hel del Yoga:

  • I Tibet lever man enkelt och utan en massa tillhörigheter. Här hyllar man liv och inte materiella ting. Därför kan du glömma all elektronisk utrustning och bara packa lätt för eventuella klättringar upp för bergen.
  • Att äta är självfallet viktigt och då handlar det mycket om produkter som man finner i sin närhet, mjölk från gårdens ko eller grönsakerna man har i landet. Bered dig på att inte äta kött på ett tag.
  • Meditation är nummer ett inom buddhism, ska man nå sitt inre och få större insikt om sig själv så måste du lära dig att meditera riktigt.