Tibet

Nyheter från och om världens tak

Mest populära resmål sommar 2016

Ska du resa i sommar? Då gissar vi på att du ska åka till antingen Spanien eller en av de klassiska grek-öarna – det är nämligen de mest populära resmålen för sommaren.

Mallorca, Malaga och Rhodos – tre klassiker som under sommaren 2016 är de hetaste resmålen. strandDet visar resebolaget Ticket som två gånger per år lyfter siffror vilka presenterar det svenska folkets resevanor. Rapporten, som går under namnet “Ticket Collection”, visar också att det i år är ett ökat tryck på att resa denna sommar, det kan till och med kallas för ett rekordsug. Jämfört med i fjol har försäljningen ökat med hela 14 procent. Vad beror det på? En anledning kan vara att det under förra sommaren var väldigt dåligt vänder, både i juni och i juli. I augusti var vädret något bättre men det var fortfarande en dålig sommar rent vädermässigt. Detta gör att många känner ett ökat behov av en bra semester detta år, och därav bokas fler resor.

Mallorca hetast – Turkiet förlorare

Av alla resor är det tydligt att just Mallorca är hetast detta år – och en anledning kan vara att det just nu är ganska oroligt i Europa, och då känns Mallorca som ett säkert alternativ. Rapporten visar även att många väljer bort Turkiet i år, vilket även det visar på det otrygga Europa. Det här är klassiska resmål som många redan besök, man vet vad som kommer att serveras och vill inte äventyra sin solsemester. Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket säger:

– Mallorca har en otrolig uppgång. Det är svårt för arrangörerna att hitta flera hotellrum. Det är ganska häftigt

Och om även du ska ut och resa denna sommar – oavsett om du ska till ett av de många medelhavsländerna eller om du åker längre eller turistar här i Sverige – så är det viktigt att du redan nu börjar planera resan. Om du väntar in i det sista med att ordna allting kommer du märka att det tillkommer kostnader som du kanske inte räknat med. Då är det bättre att nu köpa väskor, solkräm med mera. Det finns många bra och billiga väskor att köpa på nätet dessutom, vilket gör att du också får ett större utbud. Dessutom  – om du väntar med att handla finns det en risk att du inte hinner få din leverans i tid. Andra bra saker att redan nu börja köpa in är badkläder, reseplånbok och en selfie-stick.