Tibet

Nyheter från och om världens tak

Platser i Tibet du inte vill missa

Mitt i Asien, placerad på en av världens högsta platåer befinner sig Tibet. Tibet avgränsas av både den välkända bergskedjan Himalaya samt bergstoppen Mount Everest. Skulle du bestämma dig för att besöka området kan du förvänta dig fantastiska omgivningar och flera tillfällen att ta otroliga bilder. Men det är inte allt du kan passa på att göra när du besöker Tibet.

”Med tanke på att Tibet befinner sig på en väldigt unik plats är det inte konstigt att årstiderna kommer vara annorlunda från vad du är vad vid”

Det är alltid spännande att resa utomlands. Tibet är ett sådant resmål som har mycket historiska platser att bjuda på. Det är inte resmålet för dig som söker sol och bad utan föredrar intressanta platser som har en rik historia. Innan du beger dig iväg på resan är det viktigt att du har packat rätt för tillfället. Skaffa dig en säker resväska med flera fack och packa efter årstid. Med tanke på att Tibet befinner sig på en väldigt unik plats är det inte konstigt att årstiderna kommer vara annorlunda från vad du är vad vid. Läs på om klimatet, skriv en lista över allt du behöver och packa smart.

Fantastiska sevärdheter

Det finns en rad med sevärdheter du bör passa på att besöka när du rest till Tibet. Det finns historiska platser, religiösa platser och byggnader/områden du inte kan se någon annanstans i världen. Exempel:

  • Sera Monastery – Ett måste om du befinner dig i Lhasa-området. Delvis utsikt över staden och du vill inte missa diskussionen bland munkarna. Oförglömligt.
  • Yamdrok Yumtso Lake – En av Tibet’s heliga sjöar. Otrolig utsikt.
  • Potalapalatset – Imponerande sevärdhet med rik historia och arkitektur.
  • Jokhang Temple – Vackert tempel med magnifika statyer och målningar.
  • Mount Kailash – Bergvandring med fantastiska utsikter.