Tibet

Nyheter från och om världens tak

Så blir en lång flygplansförsening mindre långtråkig

Vid en lång flygplansförsening är det lätt att bli upprörd och uttråkad. Men genom att vara förberedd med medieutbud och veta vilka skyldigheter ett flygbolag har gentemot sina resenärer, så kan du luta dig tillbaka. Ha med dig en kortlek, promenera runt och njut utav att flygbolaget betalar din middag.

Att åka ut och resa är spännande och roligt. Men inte allt för sällan, så sker förseningar på vägen. Att ett plan exempelvis inte är i tid och att du får sitta väntandes på flygplatsen. Men det finns mycket som du kan göra för att fördriva tiden.

Matkuponger från flygbolaget

Om en flygplansförsening uppstiger i flera timmar är flygbolaget skyldiga att ge dig kuponger för mat, vilket innebär att du inte ska behöva betala för mat. Exempelvis är det inte ovanligt att ett flygbolag vid fyra timmars försening ger dig kuponger för ett större mål och en fika. Att äta mat är ett bra tidsfördriv. Glöm inte av att du dessutom kan söka ersättning för förseningarna, då flygbolag enligt EU-lag ska kompensera för förseningar. Om flygförseningen uppgår i för lång tid brukar flygbolaget erbjuda resenärer att ta in på ett hotell, vilket kan göra att din resa kan få en intressant vändning.

Underhållning

Ibland kan flygplansförseningar skena iväg tidsmässigt och att äta mat räcker inte som aktivitet. Därför är det alltid en god idé att ha med sig ett litet underhållningsutbud inför både flygresan och eventuella förseningar. Exempelvis är det en god idé att ha med sig en kortlek och att ha laddat ner någon film eller serie. Genom att ha underhållning kommer väntetiden att kännas mindre lång. Förbered därför flera olika alternativ för vad du kan göra under väntetiden, ta med en kortlek, en bok och ladda ner en film. Då är du förberedd för en lång flygplansförsening.

Promenera runt

Inför att flyga flygplan, så vet alla att sittande position kommer vara hur de kommande timmarna kommer att se ut. Därför kan det vara bra att passa på att ta en promenad och röra på sig. Att titta i olika butiker eller att gå runt på terminalen är därför en god idé för att både fördriva tiden, men också för att få röra sig lite inför flygresan.