Tibet

Nyheter från och om världens tak

Släpp ut äventyraren i dig och besök ett udda resmål

Mallorca och Kanarieöarna i alla ära men ibland kan det vara trevligt att göra precis tvärtom mot vad de flesta andra gör och låta äventyrslusten leva ut. Världen är full av outforskade platser som bara väntar på att bli sedda. Här ska du få lite tips på ovanliga resmål som garanterat kommer att etsa sig fast i minnet.

 

Idag finns det mängder av resebyråer som anordnar och skräddarsyr äventyrsresor – både i Sverige och utomlands. Genom dessa kan man åka i grupp, vilket också kan vara tryggare om man vill se ett relativt farligt ställe.

 

Se jordens mäktigaste platser i en vågad upplevelse

 

Vår kära Moder Jord har mycket att erbjuda och varför ska man bege sig till turismens högborg Mallorca eller ta en tripp till det alldagliga Costa del Sol om man vill ha äventyr och samtidigt lite avkoppling? Alltmer börjar resenärer att efterfråga nya platser som inte har blivit nedskräpade av den massturism som råder i exempelvis Europas medelhavsländer. Exempel på alternativa semesterdestinationer som sammanfattas nedan är:

 

  • Island
  • Påskön
  • Okinawa-öarna i Japan
  • Peru

 

Dessa olika resmål kan naturligtvis utökas med fler men en gemensam nämnare är att det alltid finns något ovanligt att göra här och på samma gång är klimatet eller landskapet väldigt speciellt. Island är ett kyligt men mycket gästvänligt land som har fantastisk natur. Bada i gejsrarna och se vulkanernas toppar, dyk i Silfrasprickan eller rid på hästryggen runt Þingvellir – vikingarnas första demokratiska parlament.

 

Två platser på denna planet som både är mystiska och bäddar för eskapader, är Påskön utanför Chiles kust samt Okinawa-öarna utanför Japan som Kina och Japan länge har stridit om. Klimatet är på bägge platserna skönt och subtropiskt och naturen ren och vacker. Här är det en mycket andlig stämning och inte mycket folk så surfing, vandring och utforska alla myter är något som den äventyrslystne kommer hit för att ta del av.

 

Peru är äventyrarens mecka då geografin erbjuder allt. Sandöknar där man kan surfa med bräda på dynorna (sandboarding), Inkaleden med kultur så långt ögat når, promenad på de flytande öarna i Titicacasjön och oförutsedda händelser från en timme till den andra.

 

Glöm för all del inte att se över allehanda vaccinationer innan man ger sig ut bland den stora världens faror. Mer fantastiska resmål här: