Tibet

Nyheter från och om världens tak

Stor skepsis mot vaccin

När det kommer till vaccin så har denna medicin hjälp till att utrota svåra sjukdomar såsom smittkoppor och även gjort oss immuna mot exempelvis polio. Men trots detta är det många som är oroliga över att vaccinera sig då man anser att det kan komma att få motsatt effekt: att man bli immun mot vaccinet.

245151-medical-syringeVaccin, ett ord som alla hört och som alla med största sannolikhet har en koppling till. För några år sedan var det en självklarhet att vaccinera sig mot allt som gick att vaccinera sig mot, men nu verkar det börja blåsa upp andra vindar. När man åker utomlands till främmande hörn i värden är det fortfarande en god idé att vara skydda mot Hepatit A, B och C samt att kolla upp vilka sprutor man bör ta. Genom att söka på vaccination Göteborg eller den stad man bor i får man snabbt upp information om vart man kan vända sig. Denna typ av vaccination är fortfarande stor, vilket är tur, men man blir mer försiktig när det kommer till att vaccinera sig mot olika typer av influensor.

Vaccinmotståndets spöke

I dn.se kan man läsa vetenskapsjournalisten Karin Boys tala om att det blåser ett spöke genom Europa som kallar sig för vaccinmotståndet. Varför det börjat bli ett sådant motstånd är för att fler och fler blir rädda för att man ska dra på sig andra sjukdomar, speciellt om man är ett litet barn. I National Geographic går det att läsa följande:

“På internet vimlar det av skeptiker, som passionerat argumenterar för varför vi inte ska låta oss vaccineras. Deras argument omfattar ett brett spektrum av misstro gentemot hela den medicinska vetenskapen, och de hävdar bland annat att medicinernas biverkningar tonas ned, eftersom de mäktiga läkemedelstillverkarna har ekonomiska intressen av att dölja dem.”

Självklart ska man inte spruta i sig vad som eller för den delen äta för många smärtstillande. Men när det kommer till att vägra ta vaccin kan det få förödande konsekvenser i form av att sjukdomar som varit borta nu kommer tillbaka, vilket man kan läsa Aftonbladet skriva om.